/Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας
Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας 2017-08-06T11:17:20+03:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας πρωτοτυπεί. Βασίζεται σε έναν συνδυασμό επιτυχημένων πολιτικών συστημάτων των ελληνικών πόλεων – κρατών της αρχαιότητας.

Δεν είναι ουτοπία οι σφαιρικά δομημένες αρχές και οι σφαιρικά δομημένοι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας.
Το διάγραμμα ροής των συλλογικών αποφάσεων βασίζεται στην περιγραφή του Αριστοτέλους, στα Πολιτικά του, της ροής συλλογικών αποφάσεων, εντός της δομής λειτουργίας των πολιτειών των Ελλήνων, όπου, π.χ.:
ΓΣ = Εκκλησία του Δήμου, ΔΣ = Βουλή και ΕΕ = Άρειος Πάγος

Το σύστημα που προκύπτει μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς σε κάθε σύνολο ανθρώπων είτε λέγεται Πολιτεία, είτε Κοινωνία, είτε Εταιρία διότι είναι ικανό να αυτορυθμίζεται / αυτοβελτιώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της συλλογικότητας που το απαρτίζει με βάση την εκπαιδευτική διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη.

Ως συλλογικότητα της Κοιν.Σ.Επ. ορίζεται η Γενική Συνέλευσις (ΓΣ) όλων των μελών της. Είναι η εν απαρτία ΓΣ, που μετά από διαβουλεύσεις, διά ψήφου εγκρίνει τις προτάσεις που παρουσιάζονται, είτε από τα μέλη της ή από τα όργανά της.

Στο προηγούμενο διάγραμμα ροής συλλογικών αποφάσεων, η εξωτερική σπείρα ανατροφοδοτήσεως δείχνει ότι η εν απαρτία ΓΣ ανακαλεί, προτείνει και επιλέγει διά κληρώσεως τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που αναφέρεται ως Εποπτική Επιτροπή (ΕΠΕΠ) στο καταστατικό. Με την σειρά της, η ΕΕ ανακαλεί, δικάζει και ελέγχει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) που αναφέρεται ως Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕΠ) στο καταστατικό. Είναι όμως το ΔΣ το οποίο συγκαλεί την ΓΣ σε απαρτία και προετοιμάζει προτάσεις προς ψήφιση από την εν απαρτία ΓΣ.

Ως δικλείδα ασφαλείας για τη διατήρηση της διαφάνειας (αποφυγή δωροδοκιών, κλπ.), τα μέλη της ΕΕ εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ενδιαμέση σπείρα ανατροφοδοτήσεως δείχνει ότι η εν απαρτία ΓΣ ανακαλεί, προτείνει και εκλέγει διά ψήφου τα μέλη του ΔΣ.

Η εσωτερικές σπείρες ανατροφοδοτήσεως δείχνουν ότι η εν απαρτία ΓΣ, ο συλλογικά επικεφαλής ή κύριος άρχων της
συλλογικότητας, στέλνει τις συλλογικές της αποφάσεις προς εφαρμογήν στο ΔΣ. Το ΔΣ, το οποίον πάντοτε ενεργεί ως ο διά-ψήφουσυλλογικά εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΓΣ, υλοποιεί τις συλλογικές αποφάσεις της ΓΣ, μετά από διαβούλευση όλων των μελών του.

Όταν όμως υπάρξουν κωλύματα, ειδικά υπό περιστάσεις κρίσιμες για την επιβίωσιη της συλλογικότητας, τότε το ΔΣ έχει την δυνατότητα να ασκήσει βέτο επί των συλλογικών αποφάσεων της ΓΣ. Έτσι, κατά καιρούς, ασκώντας βέτο, το ΔΣ μπορεί να στείλει συλλογικές αποφάσεις πίσω στη ΓΣ, προς αναθεώρησινη και τροποποίησινη.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
×
Δωρεά

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με μια δωρεά ακολουθώντας
έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους:

α) Στην έδρα μας, Πίνδου 47, 14342 Νέα Φιλαδέλφεια (με μετρητά):
Ελάτε να γνωριστούμε και να σας κατατοπίσουμε για τo κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών μας.
Η δωρεά σας θα γίνει δεκτή με ιδιαίτερη εκτίμηση και θα κοπεί απόδειξη είσπραξης.

β) Στο χώρο σας (με μετρητά): Δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε !
Συνεργάτης της εταιρίας μας θα σας επισκεφθεί στο χώρο σας και θα λάβει τη δωρεά σας έναντι απόδειξης είσπραξης.

γ) Στον τραπεζικό λογαριασμό μας (με συμβατική ή ηλεκτρονική κατάθεση):

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ:
GR0801710390006039141956618
SWIFT CODE PIRBGRAA
ANELIXIS SOCIAL ENTRPRISE

** Δεν υπάρχει κατώτατο ή ανώτατο όριο ποσού δωρεάς **