/Ο πλανήτης μας
Ο πλανήτης μας 2017-08-13T11:37:32+03:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Εδώ και 4,5 δις χρόνια η Φύση δούλεψε στο εργαστήριο της ανακατεύοντας ανόργανα και αργότερα οργανικά συστατικά δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε Περιβάλλον και αργότερα βιόσφαιρα. Πρόσθεσε και αφαίρεσε κρίκους σε μια μακριά αλυσίδα ζωής που άλλοτε αναπτύσσονταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και άλλοτε κρέμονταν από μια κλωστή. Αλλά χρειάστηκαν δισεκατομμύρια χρόνια για να προσθέσει ίσως τον τελευταίο κρίκο αυτής της εξέλιξης. Ο Homo sapiens, το είδος μας, μετράει μόνο 300 με 200.000 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης σε αυτή τη βιόσφαιρα. Χρόνος απελπιστικά μικρός σε σχέση με την ηλικία της Γης. Ονόμασε τον εαυτό του ‘’άνθρωπος ο έμφρων’’ αλλά μένει να αποδείξει την αξία του ισχυρισμού του.

Αν κρίνουμε από την συμπεριφορά του απέναντι στο Περιβάλλον που τον γέννησε μάλλον το επίθετο ‘’κακομαθημένος’’ ταιριάζει καλλίτερα σε ένα ον που πίστεψε πως είναι κυρίαρχο και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Συμπεριφέρθηκε ασυλλόγιστα κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ύπαρξής του και τα τελευταία 150 χρόνια κατάφερε να ανατρέψει την ισορροπία της Φύσης που του επέτρεψε να υπάρξει. Και ξαφνικά η κουρτίνα σηκώθηκε και ανακάλυψε πως υπάρχουν και όρια, πολύ λεπτά όρια, που αν τα υπερβεί θα βάλει σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη. Όχι τον πλανήτη αλλά τον εαυτό του και τον πολιτισμό που δημιούργησε.

Οι αυξημένες απαιτήσεις της ανθρωπότητας σε κατανάλωση, η αλόγιστη σπατάλη μη ανανεώσιμων πόρων, η εκχέρσωση μεγάλων εκτάσεων και η μόλυνση του περιβάλλοντος οδηγούν στην Κλιματική αλλαγή της οποίας τα μηνύματα σήμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Αυτό γιατί η αλλαγή αυτή είναι ανθρωπογενής.

Υπάρχει τρόπος ακόμη να διορθωθούν τα πράγματα αν συνειδητοποιήσουμε όλοι πως αυτοί που ενδιαφέρονται για το Περιβάλλον δεν είναι κάποιοι ρομαντικοί που δεν έχουν τίποτα καλλίτερο να κάνουν. Είναι υπόθεση όλων μας να καταλάβουμε πως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
×
Δωρεά

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με μια δωρεά ακολουθώντας
έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους:

α) Στην έδρα μας, Πίνδου 47, 14342 Νέα Φιλαδέλφεια (με μετρητά):
Ελάτε να γνωριστούμε και να σας κατατοπίσουμε για τo κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών μας.
Η δωρεά σας θα γίνει δεκτή με ιδιαίτερη εκτίμηση και θα κοπεί απόδειξη είσπραξης.

β) Στο χώρο σας (με μετρητά): Δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε !
Συνεργάτης της εταιρίας μας θα σας επισκεφθεί στο χώρο σας και θα λάβει τη δωρεά σας έναντι απόδειξης είσπραξης.

γ) Στον τραπεζικό λογαριασμό μας (με συμβατική ή ηλεκτρονική κατάθεση):

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ:
GR0801710390006039141956618
SWIFT CODE PIRBGRAA
ANELIXIS SOCIAL ENTRPRISE

** Δεν υπάρχει κατώτατο ή ανώτατο όριο ποσού δωρεάς **